Cum să înlocuieși sigla de pe volan la Mazda 3 2004-2009 (BK si altele din aceeasi serie)

0
350

Insigna decojită, așa cum sa dovedit, este o boală de prima generație cu vârsta de peste 4 ani, așa că mi s-a întâmplat acest lucru. Cel puțin așa am cumparat mașina mea, Mazda 3 1.6 diesel 2008 BK (hatchback), un model facelift deosebit de dotat (piele, incalzire in scaune, senzori de parcare, navigatie, xenon din fabrica, senzori de ploaie si lumina s.a.m.d).

Acum că tot am schimbat această siglă de pe volan, m-am gândit sa vă prezint și vouă cum o puteți schimba. Bineînțeles că aveți nevoie de multă îndemânare.

Pentru cei interesați de unde am facut rost de această siglă, păi simplu, am dat comandă din China (vă las un link mai jos), iar prețul acesteia este foarte accesibil (3$) undeva la până în 15 RON cu transport inclus.

Link de unde puteți achiziționa o siglă mazda pentru volan, dacă cumva produsul a expirat, puteți căuta pe Aliexpress produsul cu denumirea „High quality ABS Chrome Silver 3D V Logo For Mazda Car Steering Wheel Badge Emblem Logo Sticker Decal Car Styling Accessories”.

Dimensiunea siglei pe care eu am cumpărat-o și se potrivește perfect este de 57mmX45mm cu pini.

Pentru înlocuire, primul pas este să deconectați 1 terminal de pe baterie, asigurați-vă să nu aveti curent pentru că nu vreți să aveți surpriza sa vă sară airbag-ul în față, apoi scoateți cele 2 dopuri de cauciuc pe părțile laterale ale volanului și deșurubați 2 șuruburi cu capul pe 10.

După aceea, perna poate fi îndepărtată cu ușurință, trebuie să deconectați conectorul de la acesta, pentru aceasta trebuie să ridicați miezul negru cu o șurubelniță mică și numai apoi conectorul în sine.

Primul și cel mai important lucru este să împingeți perna în plasticul de jos, pentru aceasta aveți nevoie de 4 șurubelnițe și puțină abilitate.

Cu trei șurubelnițe, îndoiți (în locul dat al pernei) „urechile” din plastic indicate de săgețile roșii și împingeți-o pe a patra între pernă și plastic în locul săgeții verzi și îndoiți plasticul astfel încât „urechile” metalice încercuite de oval nu se sprijină de plastic, apăsați perna și împingeți-o.

După ce ați reușit în cele din urmă să scoate-ți airbag-ul vom trece la înlocuirea siglei.

După cum puteți vedea în fotografie, sigla este lipită. Pentru a deslipi sigla, eu am folosit un letcon (pistol de lipit fire). Am încălzit o zonă destul de mult încât să împing un pin, apoi totul merge destul de simplu.

Cu o mână trageți ușor de siglă, iar cu altă mână încălziți cu letcon-ul zona de care trageți și se va deslipi destul de ușor.

Este fabricat din plastic foarte elastic, foarte asemănător cu cauciucul, poate de aceea cromul pe acesta nu ține bine.

Acum tot ce este de făcut este să curățați zona și apoi sa puneți sigla nouă, apoi cu un letcon (sau pistol de lipit) să topiți pinii siglei, după cu un pix să neteziți plasticul încins.

Rezultatul final:

Montați înapoi airbag-ul cu grijă. Conectați borna/bornele bateriei și cam atât.

Acum volanul este din nou plăcut 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.