Tehnologia a evoluat extrem de mult în ultimele două decenii, spre exemplu, bazele unui calculator au fost puse în anul 1946, acesta fiind un gigant, având o dimensiune de aproximativ 26 metri și cântărea 27 tone în comparație cu un calculator din zilele noastre care are aproximativ 1kg cu o dimensiune de 43×36 cm.
Abia din anul 2000 tehnologia a prins într-adevăr culoare. Oamenii de știință au reușit sa dezvolte atât de mult această tehnologie, încât succesul a fost pe măsură. Două decenii mai târziu de la apariția primului calculator, a avut loc una dintre cele mai mari invenții ale omenirii, anume Internet-ul.
Ce este internet-ul?
„Internet-ul este o cale de acces a utilizatorilor unde tot ce înseamnă realitate dispare, mai cu seamă, este poarta de acces în mediul virtual, unde milioane de oameni își petrec timpul liber prin intermediul anumitor dispozitive, precum telefoane smart, laptop, calculatoare și multe altele.”
Cornel Iulian Postolache
Tehnologia a avut și are un impact foarte mare asupra omenirii la nivel global, aceasta are atât aspecte negative, cât și pozitive. Ca aspect negativ pot spune că, prin apariția acestor tehnologii, munca angajaților a fost înlocuită de către roboți, acest lucru ducând la pierderea in masă a locurilor de muncă.
Ținând cont că tehnologia a evoluat foarte mult într-un timp foarte scurt, pe viitor va evolua mult mai repede decât a facut-o până în prezent, acest proces poate fi chiar triplat. Aspectele pozitive sunt mai mult decât vizibile, unul dintre acestea se remarcă prin comunicarea în timp real cu persoanele dragi sau chiar și cu acei prieteni virtuali.
Navigând pe internet nu este un lucru dificil, însă revenind la aspectele negative ale internetului, având in vedere că acesta este unul vast, riscul este la fel de mare, ce trebuie noi să facem este să ne păstrăm cât se poate de mult identitatea pentru siguranța noastra, deoarece acestea pot fi folosite de către anumite persoane necunoscute în scopuri deloc plăcute, care vor să facă rău.
Este foarte simplu să ne alegem un nickname (poreclă) pe care s-o folosim pentru a ne proteja identitatea, spre exemplu și eu folosesc drept nickname Tr0YB0Y, acesta îl folosesc pe anumite site-uri care par suspecte sau pe care pur și simplu nu doresc să-mi afișez identitatea (numele real).
Pasiunea mea pentru tehnologie a apărut în anul 2007, când am avut primul meu calculator, încă din acea perioadă mi-a plăcut foarte mult să descopăr lucruri legate de tehnologie, practic eram autodidact. Plecând de la noțiuni de bază ale unui calculator am ajuns să aprofundez în ceea ce mă pasionează, trecând de la partea de software pe partea de hardware, astfel, primul calculator pe care l-am reparat a fost chiar al meu. Văzând că într-adevăr chiar a funcționat am început sa fac tot felul de teste pe diverse calculatoare nefuncționale ale prietenilor. În ciuda faptului că îmi pierdeam poate 2 zile sa îi dau de capăt, în final aduceam o concluzie, de cele mai multe ori una reușită. Țin să menționez că prin acest timp pe care l-am investit în tehnologie, am câștigat foarte multă experiență, în prezent având foarte multe cunoștințe în domeniu.
Prin anul 2010 am început să învăt primul meu limbaj de programare, anume HTML, astfel mi-am deschis primul meu site (defapt acesta fiind subdomeniul unui site), bineînțeles, era unul gratuit, dar prin acesta, de asemenea am câștigat experiență, fiind un început bun.
În anul 2014 mi-am deschis un site propriu cu un domeniu „.com”, pe care am dezvoltat o platformă (tecucy.com). Plecând de la această platformă, începusem să combin limbajul de programare HTML cu cel PHP, astfel am afișat un site ce necesita o bază de date.
Până în anul 2017 tot ceea ce făceam strict pe aceste site-uri a fost mai mult o joacă. Abia de la începutul anului 2017 am deschis oficial un site cu domeniul “.ro”, este vorba pctecuci.ro, istoria și semnificația căruia o voi publica într-un alt articol.
Am ales să merg pe acest domeniu tocmai din cauza faptului că tehnologia este la bază oriunde în lume și nu numai, acest domeniu este în căutare de oameni cu experientă, practic un bun IT-ist poate gestiona o întreagă firmă prin executarea unor comenzi, bineînțeles, doar firmele care dețin aparatură digitală.
Prin tehnologie, munca oamenilor a fost ușurată foarte mult. Trebuie recunoscut faptul că, acest lucru ar putea avea o serie de dezavantaje, chiar dacă aparent sunt benefice. După cum am menționat în acest articol, populația este în continuă creștere, iar acest lucru nu este întocmai bine, întrebarea este:
“De ce nu este bine?”
Ei bine, având în vedere faptul că tehnologia înlocuiește în mare parte activitatea omului într-o instituție, riscul de a rămâne fără loc de muncă este un lucru de înteles, astfel un numar mare de oameni ar putea rămâne fara loc de muncă, aceștia fiind înlocuiți de roboți și de anumite persoane calificate ce sunt capabile să gestioneze întregul proces.
Felicitari, esti si vei deveni un om de viitor.