Computerul tău ar putea fi compromis dacă te joci Counter Strike 1.6

0
433

39% din toate serverele disponibile online pe care poți juca Counter Strike 1.6 sunt malițioase și sunt proiectate pentru a-ți compromite computerul.

O echipă de cercetători de la Dr. Web au descoperit că atacatorii au folosit servere de gaming malițioase pentru a ataca computerele celor care se joacă Counter Strike 1.6. Au putut face asta prin exploatarea vulnerabilităților de tip zero-day.

Jocul conține multe vulnerabilități de tip RCE (remote code execution) care permit atacatorilor să execute cod arbitrar pe computerul gamer-ului. Codul nu are nevoie de vreo altă interacțiune a utilizatorului. Poate începe să ruleze imediat ce te conectezi la un asemenea server malițios.

Aparent, vinovatul este dezvoltatorul rus de servere de gaming poreclit Belonard. A creat astfel un botnet alcătuit din sisteme compromise ale celor care se joacă Counter Strike 1.6 prin infectarea acestora cu un troian.

Troianul a fost proiectat să înlocuiască listele de servere disponibile cu proxy-uri care permiteau troianului să se extindă. Când un gamer apăsa pe un asemenea proxy, era redirecționat automat către un server malițios. Astfel, computerul său se infecta cu troianul Belonard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.