Nvidia a lansat placa video care nu-ți distruge bugetul

0
523

GeForce GTX 1660 este cea mai nouă placă video din portofoliul Nvidia și una dintre cele mai ieftine create de americani în ultimii ani.

Nvidia nu mai face la fel de mulți bani ca pe vremuri și cu atât mai puțin din plăci video pentru desktop-uri. Asta nu înseamnă însă că gigantul american s-a descurajat când vine vorba de lansarea unor modele noi. În cazul în care vrei să te joci cele mai noi jocuri, fără pretenții extraordinare vizavi de rezoluție, noul GeForce GTX 1660 ar trebui să fie soluția perfectă, fără să te oblige la un credit.

Noua video de la Nvidia este destinată segmentului mainstream și folosește aceeași arhitectură Turing de generația a șasea precum plăcile din seria RTX. Cu un preț de achiziție de aproximativ 200 de euro, GTX 1660 este cea mai ieftină placă video la această oră bazată pe arhitectură Turing, suport pentru DirectX 12 și cele mai noi tehnologii în materie de randare.

La interior, Nvidia GeForce GTX 1660 este construită în jurul aceluiași chipset TU116 precum GTX 1660 Ti, dar a suferit mici modificări pentru a o face mai accesibilă. Numărul de nuclee CUDA a scăzut de la 1536 la 1408, în timp ce unitățile de texturare sunt în scădere de la 96 la 88. Viteza de tact a memoriei este de 8GHz comparativ cu 12GHz în cazul GTX 1660 Ti, în timp ce lățimea de bandă este de 192GB/s față de 288,1GB/s. Placa video se livrează cu 6GB GDDR5, un mic downgrade față de 6GB GDDR6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.