#01 Tutorial C++ | Introducere + Visual Studio

0
542

Este foarte important ca orice developer să înțeleagă câțiva termeni legați de programare. Acești termeni sunt:

Algoritm: Prin această noțiune se înțelege o serie de pași ce ne permitem să realizăm o anumită operație. În tutorialul video am dat exemplul unei rețete culinare.

Baza Binară: Reprezintă limbajul “înțeles” de calculator. Acest limbaj este compus doar din două cifre 0 și 1. Cu toate acestea combinarile lor pot atinge milioane sau chiar miliarde de milioane ( funcție de complexitatea programului) de biți. Pentru a putea organiza acești biți ei sunt grupați în Kb(Kilobait), Mb(Megabait), Gb(Gigabait), Tb(Terabait).

Procesor (CPU, GPU, APU): Procesorul este responsabil de prelucrarea datelor. Cu ajutorul acestuia se pot realiza anumite sarcini folosind calculatorul. Există mai multe tipuri de procesoare: CPU ( Procesorul central ), GPU ( Procesorul grafic ), APU ( Procesorul audio ).

IDE: Este o aplicație cu interfață grafică care ne permite să redactăm codul C++. Acesta se conectează la Compilator și formează un întreg sistem de lucru. Multe IDE-uri vin deja împachetate cu un compilator.

Comilator Reprezintă o aplicație fară interfață grafică care compilează și prelucrează codul C++ provenit de la IDE pentru a realiza o aplicatie executabile ( extensia “.exe“ pe Windows ).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.