AMD lanseză procesoare noi pentru ultrabook-uri și laptopuri de buget

0
350

AMD a anunțat astăzi, în cadrul târgului CES 2019, o serie de procesoare noi care se vor adăuga in gamele existente de notebook-uri, din toate segmentele de piață.

Compania prezintă procesoarele AMD Ryzen 3000 Series Mobile, a doua generație, care vor fi destinate laptopurilor ultrasubțiri și celor de gaming.

Acestea sunt construite pe un proces de fabricație de 12 nm și ar trebui să asigure o experiență de gaming bună, streaming 4K și 10 ore de autonomie. Din acestă serie fac parte câte două Ryzen 3, două Ryzen 5 și două Ryzen 7. Îți dai seama că procesorul este unul pentru laptop datorită faptului că numele seriei se termină cu litera „U” sau cu litera „H”.

Astfel cei de la AMD vor să ofere o gamă care să acopere toate nevoile. Cel mai puternic procesor din serie este AMD Ryzen 7 3750H cu patru nuclee și opt fire de execuție ce are o frecvență de bază de 2,3 GHz și una turbo de 4 GHz și vine cu un procesor grafic integrat Vega cu 10 nuclee, o frecvență maximă de 1400 MHz și 6 MB L2+L3 Cache.

Mai există și varianta Ryzen 7 3700U care are aceleși specificații tehnice, dar un consum de energie mai mic de 15 W față de 35 W cât are Ryzen 7 3750H.

Modelele Ryzen 5 au același număr de nuclee și fire de execuție ca și Ryzen 7, dar au frecvențe mai mici și procesorul grafic mai puține nuclee, șase, cu o frecvență maximă de funcționare mai mică.

Dacă nu ai înțeles dacă sunt mai puternice sau nu decât cele de la Intel, cei de la AMD zic că da și spun că Ryzen 7 3700U poate edita clipuri media cu 29% mai rapid decât Intel Core i7 – 8550U și Ryzen 5 3500U încarcă cu 14% mai repede paginile web decât Intel Core i5-8250U.

Laptopuri cu asemenea procesoare vor putea fi achiziționate începând cu primul trimestru al anului de la producători precum Acer, Asus, Dell, HP, Huawei, Lenovo și Samsung.

AMD lansează și procesorul AMD Athlon 300 Series Mobile pentru laptopuri mainstream, pentru cele de muncă. AMD Athlon 300U are două nuclee și patru fire de execuție, o frecvență de funcționare de 2,4 GHz și poate ajunge până la 3,3 GHz și are procesorul grafic Vega integrat ce vine cu trei nuclee și 1000 Mhz, frecvență maximă de funcționare. Consumul energetic al acestui procesor este de 15W.

Și nu în ultimul rând, compania pregătește și procesoare optimizate AMD A-Series pentru dispozitivele Chromebook. Acestea vor fi integrate în modelele Chromebook produse de Acer și HP începând din acestă lună. Potrivit producătorului, procesorul este îndeajuns de puternic să asigure un browsing fluid, productivitate și streaming.

Există două modele pentru Chromebook-uri, ambele cu două nuclee și două fire de execuție, dar cu frecvențe de funcționare diferite. AMD A4-9120C are o frecvență de bază de 1,6 GHz și una turbo de 2,4 GHz și o frecvență maximă a procesorului grafic integrat de 600 MHz.

AMD A6-9220C are o frecvență de bază de 1,8 GHz și una turbo de 2,7 GHz și o o frecvență maximă a procesorului grafic integrat de 720 MHz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.