ASUS anunţă ROG Zephyrus S, cel mai subţire laptop de gaming din lume

0
288

Laptop-ul ASUS ROG Zephyrus, lansat în primăvara acestui an a fost o briză de aer proaspăt pe piaţa de computere portabile pentru gaming, oferind performanţă de top într-un format extrem de subţire. De atunci au mai apărut şi alte modele de la alte companii care promit lucruri similare, însă ASUS doreşte să ridice ştefeta din nou prin lansarea lui Zephyrus S, un model îmbunătăţit, care se laudă cu faptul că este „cel mai subţire” laptop de gaming din lume.

Zephyrus S de la ASUS arată la exterior în mare parte la fel ca modelul precedent, fiind realizat din metal la exterior. Acesta beneficiază de o tastatură amplasată în partea de jos pentru a asigura o răcire mai bună pentru procesor şi cipul grafic, iar trackpad-ul este din nou amplasat în dreapta, cu funcţie duală, putând suplini lipsa unui numpad prin butoane virtuale care pot fi iluminate. De altfel, întreaga tastatură este echipată cu LED-uri RGB, iar în partea de jos, fanta de aerisire beneficiază de asemenea de setări de iluminare. Logo-ul ROG de pe spate este de asemenea iluminabil.

La interior, Zephyrus S nu face rabat la performanţă. Avem de a face cu cel mai puternic procesor Intel Core i7 care poate fi integrat într-un corp atât de subţire, modelul 8750H, care rulează la 2,2 GHz şi poate atinge viteze boost de până la 4,1 GHz. Acesta este alăturat unui GPU GTX 1070 Max-Q cu 8 GB GDDR5 de la NVIDIA sau un GTX 1060 cu 6 GB GDDR5, în varianta mai ieftină. Există opţiuni de configurare cu până la două SSD-uri de 512 GB fiecare, însă computerul beneficiază de o singură magistrală PCIe 4x şi de una PCIe 2x, deci una dintre unităţi va fi puţin mai lentă, însă tot mai rapidă decât orice SSD pe SATA-III.

La capitolul memorie RAM, ASUS oferă 8 GB pe placa de bază din fabrică, care nu pot fi scoşi, cât şi un slot upgradabil care poate susţine încă 16 GB, pentru un maximum de 24 GB RAM DDR4-2666, mai mult decât de ajuns pentru orice joc din prezent sau din viitorul apropiat. Display-ul Full HD de 15.6” beneficiază de un panou AHVA la 144 Hz, complet compatibil cu standardul de culori sRGB şi cu timp de răspuns de 3 milisecunde. Acest lucru înseamnă că monitorul ar putea fi folosit chiar şi de către cei care vor să lucreze în domeniul creativ pentru editare de fotografii sau clipuri video.

În ciuda faptului că Zephyrus S de la ASUS beneficiază de multe mufe pentru conectivitate, precum două mufe USB 2.0, un USB 3.1 Type-A, două mufe USB Type-C 3.1 şi un HDMI, nu putem să nu observăm lipsa unui card reader pentru transferul de fotografii sau filmări, cât şi lipsa unei mufe Ethernet, ASUS incluzând cel mai probabil un adaptor USB în pachet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.