Câinele robot SpotMini a învăţat să deschidă uşi

0
305

Boston Dynamics, o companie ce produce roboţi, a publicat recent un videoclip ce prezintă un câine robotic SpotMini ce a fost îmbunătăţit cu abilitatea de a deschide uşi, transmite Descoperă.

În cadrul celor 45 de secunde ale videoclipului intitulat „Hei prietene, mă poţi ajuta?”, un SpotMini merge în faţa unei uşi când realizează că nu o poate deschide. Conform Mail Online, la scurt timp un alt SpotMini vine şi îl salvează. Robotul îşi extinde braţul robotic pe care îl foloseşte pentru a prinde mânerul uşii.

Apoi SpotMini poate fi văzut în timp ce ţine uşa deschisă până când prietenul său trece în cealaltă încăpere. Imaginile l-au făcut pe un utilizator să comenteze pe Youtube: „Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol”.

 

Foto: YouTube/BostonDynamics
Foto: YouTube/BostonDynamics

Se pare că Boston Dynamics a adăugat şi alte aptitudini robotului care „poate fi amplasat într-o companie sau o locuinţă”, după cum afirmă producătorii. Cântăreşte între 25 şi 30 de kilograme şi poate apuca mânerul datorită braţului mecanisc şi a senzorului de percepţie. SpotMini este electric şi poate fi activ timp de 30 de minute după o singură reîncărcare.

Printre alte creaţii ale companiei se numără roboţii WildCat şi Cheetah, ce pot atinge viteze record de 47 de km/h.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.