Fondatorul Wikipedia lanseaza un serviciu online….

0
352

Fondatorul Wikipedia lanseaza un serviciu online pentru a combate stirile false

Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia, va lansa un serviciu online, Wikitribune, care va promova fact-checkingul (verificarea faptelor), cu scopul de a lupta cu stirile false.

Wikitribune va fi o platforma online care va combina munca jurnalistilor profesionisti cu eforturile depuse de voluntari, pentru a produce „stiri de interes global si bine verificate”.

Noul site va putea fi accesat gratuit, dar va accepta si donatii lunare din partea unor „suporteri”, care vor avea astfel dreptul de a sugera subiecte ce ar putea fi acoperite din punct de vedere mediatic.

Wikitribune va publica, de asemenea, transcrieri integrale ale unor interviuri, acolo unde este posibil acest lucru, ca parte a obiectivului sau de a oferi cititorilor o transparenta deplina.

„Wikitribune inseamna stiri facute de oameni si pentru oameni”, a spus Jimmy Wales.

„Va fi pentru prima data cand jurnalistii profesionisti si cetatenii-jurnalisti vor lucra umar la umar, ca egali, scriind articole in timp ce se petrec anumite evenimente, editandu-le live pe masura ce ele se dezvolta si fiind sprijinite tot timpul de o comunitate de voluntari care verifica si reverifica toate faptele”, a spus Jimmy Wales.

Surse proeminente de stiri precum Google si retelele de socializare precum Facebook au fost deja criticate aspru in ultimele luni pentru faptul ca au contribuit la raspandirea stirilor false pe platformele lor online.

Atat Google, cat si Facebook au anuntat ca isi vor ameliora instrumentele care monitorizeaza continuturile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.