iPhone în 2018: de la iPhone Xc la iPhone Xs Max – specificații și prețuri

0
571

Noul iPhone pentru 2018 va fi prezentat pe 12 septembrie. Cu aproape o zi înainte de eveniment, acestea sunt toate detaliile știute, neoficiale, despre noile telefoane.

iPhone X a reprezentat un fel de revoluție pentru Apple. A renunțat la butonul Home, a renunțat la scannerul de amprentă și-a trecut la Face ID. Totodată, a trecut la un design cu crestătură în ecran. Anul acesta sunt așteptate trei telefoane, toate trei speciale în felul lor, dar cu nume cel puțin chestionabile.

Când se lansează noul iPhone

Încă de la iPhone 5, Apple a introdus noi telefoane în septembrie, la fix pentru sezonul de iarnă. De atunci s-a ținut de program. Mai mult, anul acesta repetă data din 2017. Astfel, iPhone Xc, iPhone Xs vor fi prezentate pe 12 septembrie. Precomnezile vor începe din 14 septembrie.

Încă nu e cert când vor fi disponibile telefoanele în magazine sau când vor fi onorate precomenzile. Oricum, ține cont că iPhone X a fost prezentat pe 12 septembrie 2017, dar a fost disponibil abia din 3 noiembrie.

Ce e iPhone Xc (cunoscut și ca iPhone 9)

 

Dacă anul trecut am avut iPhone 8, dar niciun 9, atunci să fie acesta anul pentru această versiune? Asta a fost teoria înainte să se afle că Xc e numele celui mai ieftin model.

Această versiune ar avea ecran de 6,1 inci IPS LCD (ca până acum), iOS 12, procesor A12 cu șase nuclee, 3 GB de memorie RAM, 64 sau 256 GB spațiu de stocare, cameră de 12 megapixeli (un singur senzor) și Face ID.

Numele are un precedent de-acum șase ani. Când Apple a încercat să aibă și un iPhone ieftin pe piață a lansat 5c alături de 5s. A fost un succes moderat, cel mult, iar telefonul acela n-a mai fost actualizat. A venit însă SE cu hardware ceva mai bun și în același format. Pentru 2018, Apple ar reveni la denumiri cu C.

Ce e iPhone Xs

iPhone Xs este, ei bine, X de anul trecut. Nu sunt așteptate schimbări prea mari, doar mici actualizări cât să justifice și introducerea acestuia pe piață și să completeze oferta Apple. Totuși, se va remarca, la fel ca în 2017, prin ecranul OLED.

Această versiune ar avea ecran de 5,8 inci OLED (ca până acum), iOS 12, procesor A12 cu șase nuclee, 4 GB de memorie RAM, 64 sau 256 GB spațiu de stocare (e vehiculată și informația că ar fi lansată și o versiune de 512 GB), cameră duală de 12 megapixeli și Face ID mai rapid și, eventual, care poate fi folosit și când ții telefonul pe orizontală.

Altfel, rămâne ca X: încărcare wireless, baterie sub 3.000 mAh, rezistență la apă și praf.

Ce e iPhone Xs Max

Aceasta e bijuteria coroanei Apple de anul acesta și poate cel mai avansat telefon care să concureze cu adevărat cu Samsung Galaxy Note 9. Se vehiculează că va avea suport și pentru Pencil, acel stylus Apple limitat până acum la iPad.

Această versiune ar avea ecran de 6,5 inci OLED (un pic mai mare decât Note 9), iOS 12, procesor A12 cu șase nuclee, 4 GB de memorie RAM, 64, 256 GB spațiu de stocare și, foarte posibil, 512 GB și cameră duală de 12 megapixeli. Despre acest model s-a zvonit și că ar avea trei senzori foto, al treilea fiind util pentru aplicații de realitate augmentată.

Altfel, vor fi disponibil funcționalități ca Face ID, încărcare wireless și, posibil, o baterie mai mare decât pe oricare iPhone de până acum. Foarte probabil nu se va apropia de acumulatorul de 4.000 mAh, cum are Samsung.

Ce prețuri vor avea iPhone Xc, Xs și Xs Max în România (aproximativ)

Sigur, cineva s-a grăbit să anunțe noul iPhone în România. Chiar și așa, nu vor fi cu mult mai mici. În 2017, Apple a făcut pasul la care visa fiecare producător: primul telefon de-o mie de dolari (1.000 de euro). Modelul X a deschis drumul și va fi continuată strategia cu noile modele.

  • Preț iPhone Xc (iPhone 9): 3.800 de lei (64 GB) și 4.600 lei (256 GB)
  • Preț iPhone Xs: 4.800 lei (64 GB), 5.600 lei (256 GB), 6.500 lei (512 GB)
  • Preț iPhone Xs Max: 5.400 lei (64 GB), 6.200 lei (256 GB), 7.000 lei (512 GB)

În ceea ce privește lista de cerințe de la următorul telefon Apple, cei care au răspuns unui studiu din SUA au spus că autonomia o vor cât mai mare. Astfel, 75% din respondenți vor o baterie care să țină mai mult. Niciodată Apple n-a excelat la capitolul acesta. Dacă Apple va livra la acest capitol, atunci sigur va atrage mai mult atenția. Până acum, autonomia a fost mediocră.

Când ar fi livrate primele telefoane iPhone în 2018

Evenimentul e pe 12 septembrie, precomenzile încep pe 14 septembrie și livrarea propriu-zisă va fi pe 21 septembrie. Toate aceste date vor fi confirmate abia la eveniment. Totodată, te poți aștepta ca Xs Max să fie disponibil mai târziu, din octombrie sau noiembrie.

Mai mult, la fel ca în restul anilor și în special în 2017, te poți aștepta ca Apple să țină oferta redusă ca să pară că e cerere mare. De exemplu, X a fost în stoc destul de limitat în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.