Operatorii ruşi de telecomunicaţii cer ca și companiile străine să plătească pentru stocarea datelor în Rusia

0
251

Operatorii ruşi de telecomunicaţii au propus o lege care să oblige companiile străine din industria internetului să suporte o parte din costurile generate de o nouă lege care impune stocarea datelor în ţară, potrivit unui proiect obţinut de Reuters, conform news.ro

Dacă va adoptată, această legislaţie ar permite operatorilor ruşi de telecomunicaţii să solicite compensaţii din partea companiilor străine de internet, între care Google şi Facebook, pentru respectarea regulilor referitoare la stocarea datelor, care vor intra în vigoare în octombrie.

În eventualitatea în care companiile străine de internet vor refuza să respecte aceste prevederi, autoritatea rusă de reglementare Roskomnadzor ar putea avea dreptul să reducă viteza de acesare a site-urilor acestora de către utilizatorii ruşi.

Reprezentanţii Google au refuzat să comenteze, iar cei ai Facebook nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

”Proiectul va fi trimis guvernului de îndată ce operatorii vor ajunge la o poziţie comună”, a declarat un director de rang înalt la una dintre companiile de telecomunicaţii din Rusia.

Un reprezentant al Rostelecom, unul dintre operatorii de telecomunicaţii importanţi din Rusia, a spus cp acesta susţine noţiunea de a împărţire a costurilor de stocare a datelor cu companiile strîine de internet.

Operatorii ruşi de telecomunicaţii MTS, VimpelCom şi Tele2 au refuzat să comenteze.

Compania Megafon, care a refuzat să comenteze proiectul de lege, a precizat că toate părţile interesate, nu doar operatorii de telecomunicaţii, ar trebui să participe la dezvoltarea resurselor de internet.

Costul suportat de cei mai mari trei operatori de telecomunicaţii, MTS, Megafon şi VimpelCom, pentru crearea şi susţinerea unui sistem de stocare a datelor în conformitate cu legea, va atinge 145 de miliarde de ruble (1,7 miliarde de lire sterline) în următorii cinci ani, potrivit companiilor.

Companiile ruseşti nu au încă infrastructura necesară pentru a stoca datele utilizatorilor, au spus surse din industrie. În plus, operatorii ruşi vor fi nevoiţi să utilizeze tehnologie străină pentru a respecta legea privind stocarea datelor în Rusia, cu toate că preşedintele Vladimir Putin a cerut guvernului să se asigure că operatorii locali vor produce echipamentele în ţară.

Facebook.personal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.