Rusia acuză SUA că fac, în secret, experimente cu arme biologice în Georgia

0
293

Rusia a acuzat, joi, Statele Unite ale Americii că fac, în secret, experimente cu arme biologice cu experimente cu arme biologice într-un laborator în Georgia, precizând că în urma experimentelor au murit cel puțin 70 de georgieni.

Rușii arată că experimentele se fac la centrul Richard-Lugar, inaugurat în 2011 în localitatea Alekseevka și finanțat de Pentagon.

Angajații americani care lucrează acolo au imunitate diplomatică și nu pot fi controlați de autoritățile georgiene, se arată într-un raport al armatei ruse, prezentat într-o conferință de presă la Moscova. Armata precizează că s-a bazat pe informații oferite de Igor Giorgadze, ministru georgian al Securității Statului în perioada 1993 – 1995, scrie DW.

Georgia a reacționat imediat, iar ministrul sănătății din această țară a catalogat afirmațiile drept ‘absurde’.

„Activitatea centrului este total dedicată protecţiei sanitare a populaţiei’, a precizat şi Centrul naţional georgian de Control al Bolilor şi pentru Sănătate Publică.

La laboratorul Lugar s-ar fi făcut, sub pretextul unor tratamente, experimente asupra unor cetățeni georgieni, care s-au soldat cu 73 de decese, arată un raport, în care se menționează că laboratoarele asemănătoare cu aceasta există și în Ucraina, Azerbaidjan și Uzbekistan.

Pentagonul neagă acuzațiile venite din partea Moscovei, pregizând că Richard-Lugar este pur și simplu un centru medical și veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.