Președintele Klaus Iohannis va fi oaspetele de onoare la începul celui de-al 200-lea an al Universității Politehnica din București

0
338

Președintele României, domnul Klaus Iohannis și Consiliul Național al Rectorilor se alătură începerii celui de-al 200-lea an al Universității Politehnica din București, prima școală de inginerie din România.

Conferința Națională a Rectorilor din acest an celebrează 200 de ani de la înființarea Universității Politehnica din București. Președintele României, domnul Klaus Iohannis a acceptat să se alăture evenimentului, la invitația rectorului universității gazdă – domnul Mihnea Costoiu. Evenimentul va inaugura și noua Aulă a Universității Politehnica din București joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 11.00

Rectoul Universității, domnul Mihnea Costoiu a declarat „Am programat evenimente de-a lungul întregului an academic. Conferința Consiliului Național al Rectorilor – organizată sub tematica împlinirii a 200 de ani de învățământ tehnic în România – este primul din această serie de evenimente găzduite în cadrul universității. Inaugurarea noii Aule a UPB de 1100 de locuri este o oportunitate de colaborare și un simbol al faptului că investim în valorile cultivate de-a lungul tradiției universității: colaborare și impact pozitiv asupra societății, prin inovare și împărtășirea cunoașterii”.

Alături de Președintele României, conferința din acest an reunește reprezentanții celor mai importante universități din țară, dar și personalități ale mediului academic și cultural românesc. Manifestarea este prima dintr-o serie de evenimente găzduite cu ocazia împlinirii a 200 de ani de învățământ tehnic superior românesc – două secole de la înființarea Universității Politehnica din București. În cadrul aceleiași tematici, și de-a lungul anului academic bicentenar, universitatea va fi gazda a numeroase expoziții, concerte, evenimente studențești și manifestări științifice care vor fi accesibile nu doar studenților și mediului academic ci și publicului larg.

Universitatea POLITEHNICA din București este prima școală de ingineri înființată în România. Tradițiile universității sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. De-a lungul existenței sale, universitatea a fost unul dintre principalii actori ai industrializării dar și un loc de unde mari personalități au scris pagini din istoria României. De la Anghel Saligny, la Spiru Haret sau Gheorghe Duca, universitatea a inovat modul în care românii au construit, au învățat sau au călătorit. În prezent, Universitatea Politehnica din București este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară și unul dintre cele mai importante centre de cercetare la nivel regional.

Consiliul Național al Rectorilor este cel mai important for reprezentativ al universităților acreditate din țară, fiind singurul organism de promovare a intereselor universităților în raport cu statul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.