Anchetă la şcoală: un părinte s-a plâns că a fost forţat să dea bani pe invitaţia la un bal caritabil

0
342
Anchetă la o şcoală dun Baia Mare după ce un părinte s-a plâns că a fost obligat să dea 200 lei pe o invitaţie la un bal caritabil

ISJ Maramureş a început o anchetă la o şcoală din Baia Mare, după o sesizare apărută în presă, potrivit căreia un părinte a fost nevoit să dea 200 de lei pentru o invitaţie la un bal caritabil, iar din suma strânsă, şcoala urma să cumpere camere video.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă a început ancheta la Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga”, din Baia Mare, urmând să se verifice modul în care asociaţia de părinţi a strâns sume de bani pentru un sistem de supraveghere video.

Din procesele verbale ale şedinţelor cu părinţii a reieşit că acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, nefiind vorba de obligarea cuiva să dea bani.

”Este o anchetă în derulare la Şcoala Gimnazială ‘Lucian Blaga’, din Baia Mare. ISJ Maramureş a întreprins mai multe demersuri şi a cerut conducerii unităţii o notă informativă cu privire la modul în care asociaţia de părinţi a decis strângerea unor sume de bani pentru un sistem de supraveghere video.

Din această notă, asumată de conducerea şcolii şi preşedintele asociaţiei de părinţi, reiese că asociaţia de părinţi a fost constituită în anul 2011 şi are personalitate juridică, are un statut şi obiective, printre care şi sprijinirea din punct de vedere material a şcolii, prin atragerea de fonduri din sponsorizări şi donaţii.

De asemenea, din procesele verbale reiese că toate acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, cine doreşte să susţină proiectul poate să o facă, cine nu, nu, nu era obligatoriu”, a spus Meşter.

Potrivit acesteia, marţi a fost începută de ISJ Maramureş şi o inspecţie tematică pe management la şcoala respectivă pentru clarificarea tuturor aspectelor, inclusiv pe relaţia cu părinţii şi comunicare, care se va încheia, probabil, vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.