Cum să păstrăm sistemul Windows mai curat folosind utilitarul CCleaner

0
754

Cu toții am avut, cel puțin odată, probleme cu laptop-ul sau desktop-ul, probleme în sensul în care unul dintre acestea au inceput să lucreze mai greoi.

Un sistem care începe să se miște greoi cu timpul va trebui întreținut și curățat de anumite fișiere care nu sunt neapărat necesare, nici pentru noi și nici pentru funcționarea optimă a acestuia. Printre fișierele la care am putea renunța putem avea fișierele temporare ale browser-elor web, clienților de email, ale Windows Explorer dar și fișiere folosite temporar de alte aplicații sau anumite înregistrări ale regiștrilor.

În continuare o să vă prezint aplicația CCleaner (care are și o versiune gratuită care funcționează foarte bine și ajută la fel de mult) ce vă poate ajuta să păstrați un sistem de operare Windows mai curat și mai optimizat.

Funcțiile utilitarului CCleaner

Aplicația ajută utilizatorii să renunțe la fișierele stocate temporar, la intrările inutile din regiștrii sistemului de operare, la administrarea programelor ce rulează la încărcarea sistemului de operare sau al browser-erelor, o unealtă ce găsește fișierele duplicat, o unealtă pentru restaurarea sistemului sau unelte pentru recâștigarea spațiului liber de pe unitatea de stocare.

Funcția cleaner

Această funcție permite eliminarea anumitor resurse nefolosite din sistem sau ale aplicatiilor ce stochează temporar fișiere. Printre funcțiile disponibile putem șterge fișierele temporare din browser, din Explorer, din sistem (cum ar fi fișierele temporare, clipboard, coșul de gunoi etc.) sau din alte aplicații pe care această soluție le poate administra. Vă recomandăm să nu bifați anumite opțiuni de care nu sunteți siguri ce înseamnă și să mergeți pe mâna dezvoltatorului care a selectat implicit anumite funcții sigure pentru curățare.

Curățarea registrilor

Această funcție poate fi destul de importantă pentru majoritatea utilizatorilor unui sistem de operare Microsoft Windows. Regiștrii încărcați pot afecta vizibil performanțele sistemului de operare. Înainte de a trece la ștergerea intrărilor din regiștrii, aplicația vă sfătuiește să faceți un backup oferindu-vă posibilitatea de a face asta direct din aceasta.

Dezinstalarea programelor

CCleaner are un mic tool ca alternativa la Administratorul de programe al sistemului de operare Windows ce vă poate ajuta să eliminați programe din sistem sau să le reparați pe unele.

Administrarea resurselor rulate automat

Această funcție permite dezactivarea programelor ce rulează automat la pornirea sistemului de operare, resursele ce pornesc automat la deschiderea browser-ului (ca de exemplu addon-urile sau extensiile), administrarea task-urilor programate pentru sistem sau administrarea meniului contextual (opțiunile care apar când se face click-drepta). Programele care rulează automat la pornirea sistemului pot mări destul de mult timpul de așteptare așa că vă recomandăm ca aici să păstrați doar ce este absolut necesar.

Alte funcții:

  • Găsirea de fișiere duplicat și eliminarea lor;
  • Restaurarea sistemului la o dată anterioară;
  • Drive Wiper: recâștigarea spațiului liber de pe unitatea de stocare sau ștergerea intensivă a fișierelor nemaiputând fi recuperate ulterior;
  • Administrarea inteligentă a modulelor Cookie din sistem (și aplicații).

Utilitarul CCleaner poate fi descărcat în mod gratuit de pe site-ul dezvoltatorului piriform.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.