Anonymous a spart site-ul FMI Romania si acuza Guvernul ca foloseste software PIRATAT

0
610
Joi dimineata, site-ul biroului FMI din Romania a fost atacat de hackeri care se recomanda Anonymous. De asemenea, intr-un mesaj postat pe Twitter, hackerii afirma ca au descoperit software piratat in computerele Guvernului.

In ceea ce priveste site-ul FMI.ro al biroului Fondului Monetar International in Romania, acesta era in mare parte functional, in jurul orei 10.30, mai putin pagina de pornire, potrivit Mediafax. Aceatsa fusese inlocuita cu aceeasi secventa video de un minut de pe YouTube afisata marti pe site-ul Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), insotita de mesajul “Hacked by Anonymous”.

Anonymous a postat pe site-ul ANRE un videoclip de un minut, in care pe fond muzical apare We Are Anonymous, Antisec, care se incheie cu mesajul “Expect us”. Site-ul ANRE.ro a fost atacat marti intr-o maniera similara, aparent de aceiasi hackeri.

De asemenea, intr-un mesaj postat pe Twitter, gruparea Anonymous sustine ca a descoperit software piratat in calculatoare ale institutiilor Guvernului. Este vorba despre o copie a sistemului de operare Microsoft, Windows – hackerii postand si o “dovada” in acest sens, respectiv un “printscreen” cu ceea ce au gasit in computerul respectiv.

Tot joi dimineata, in jurul orei 7:30 (ora Romaniei), gruparea Anonimous a postat pe contul de twitter un alt mesaj prin care anunta hackuirea site-ului romanesc ancmrr.ro.

Portalul Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere era inca nefunctional la ora transmiterii acestei stiri.

Gruparea Anonimous a postat pe pagina de start a site-ului mesajul: “WWW.ANONOPS.RO cheers from lulzcart (<3 crediblethreat)”.

Gruparea Anonymous este formata din persoane care se descriu drept luptatori pentru libertatea Internetului si au atacat in trecut mai multe site-uri, printre care si cele ale Bisericii Scientologice, Amazon, Mastercard si ale altor companii sau chiar gurverne.

La inceputul lunii februarie, grupul de hackeri Anonymous a difuzat o conversatie telefonica intre FBI si Scotland Yard pe tema combaterii atacurilor informatice, autoritatile federale americane afirmand ca este vorba de o inregistrare obtinuta ilegal. NATO considera gruparea Anonymous o amenintare pentru alianta militara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.