Google vine cu o veste bună pentru utilizatorii de WhatsApp

0
556

WhatsApp îți permite de câțiva ani să-ți faci backup la conversații și conținut media, dar procesul va deveni mult mai facil începând cu luna noiembrie a acestui an, dacă ai un Android.

Orice posesor al unui smartphone cu Android, indiferent dacă vrea sau nu, este utilizator de servicii Google, de la Google Play la Google Drive. În cloud-ul gigantului din Mountain View, îți faci backup la telefon și îți stochezi email-urile din Gmail.

Implicit, ai acces la 15GB de spațiu gratuit, dar s-ar putea să ca acela să fie destul de aproape de a fi plin. Opțional, poți să plătești 10 lei în fiecare lună pentru un salt la 100GB, dar prea puțini vor să o facă și riscă să piardă date importante.

În cazul în care o parte semnificativă dintre mesajele tale de pe WhatsApp este foarte relevantă, backup-ul conversațiilor s-ar putea să fie foarte important pentru tine. Din păcate, împreună cu pozele și clipurile primite sau expediate, acel volum de date poate atinge cu ușurință câțiva GB. Ca urmare, posibilitatea ca backup-ul să fie imposibil la un moment dat din cauza spațiului reprezenta o problemă reală, cel puțin până acum.

În aceeași manieră în care toate fotografiile tale nu au un impact asupra spațiului de stocare din Google Drive, gigantul american a decis să aplice o rețetă similară pentru backup-ul WhatsApp.

„Începând cu 12 noiembrie 2018, backup-urile WhatsApp nu vor mai influența spațiul tău disponibil pe Google Drive. În plus, backup-urile WhatsApp care nu au mai fost actualizate în mai mult de un an, vor fi șterse automat din Google Drive.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.