Cerber R31Y – o alarma simpla si ieftina pentru un apartament

0
407

Daca cunoasteti cat de putin piata sistemelor de alarma sunt convins ca Cerber va suna cunoscut. Acest producator ofera sisteme de alarma clasice la preturi rezonabile si o fiabilitate ridicata. In review-ul de astazi o sa va povestesc cate ceva despre o alarma extrem de simpla si accesibila, utila pentru un apartament sau o casa la curte.

Producatorul de alarme Cerber este recunosc in toata lumea pentru produsele de inalta calitate. In plus, produsele lor se adreseaza pentru toti utilizatorii. Sistemul de alarma de astazi se numeste Cerber R31Y. Este o cutie alba ce integreaza toate componentele necesare pentru functionare. Mai exact, la interior o sa gasim o sirena integrata, un transformator si placa de baza.

Specificatii

 • Numar zone: 3+1 intrare preavertizare
 • Iesiri: 2
 • Sarcina maxima a iesirii TRIG: 50mA
 • Sarcina maxima a iesirii SIR: 1A
 • Curent furnizat detectoarelor: 1A
 • Tensiunea nominala de functionare a placii: 13.6-14Vcc
 • Optiune Chime: pe zona 1
 • Zona perimetrala: Zona 1
 • Zona instantanee: Zona 2
 • Zona 24ore: Zona 3
 • Iesiri tip Open Collector: 2
 • Iesiri 1A pentru comanda sirena: SIR
 • Iesire 50mA pentru comanda apelator telefonic: TRIG

In placa de baza putem introduce diferite cabluri de la senzorii pe care urmeaza sa-i achizitionati. Se pot monta senzori de miscare sau contacti magnetici, acestea fiind cele mai comune accesorii.

In partea de jos a cutiei o sa gasim un loc dedicat bateriei de backup. Aceasta baterie nu este inclusa si trebuie sa o achizitionati separat daca doriti un sistem complet. Astfel, in cazul unei pene de curent nu o sa mai functioneze. Bateria de backup permite un timp de functionare de cateva ore pana cand curentul electric este din nou functional.

De asemenea, senzorul tamper nu putea sa lipseasca. In cazul in care cineva incearca sa scoata capacul bateriei in timp ce aceasta este functionala, un senzor se declanseaza si va porni alarma.

Acum ca ne-am lamurit ce contine, cum o punem in functiune?

Alarma se monteaza intr-o zona cat mai sigura si trebuie sa fie alimentata la o retea de curent. Acest lucru se face prin doua fire care se vor lega intr-o mufa speciala cu siguranta.

Din acel moment alarma este functionala, dar nu practica. Are nevoie de senzori. Dvs trebuie sa va hotarati ce fel de senzori sunt necesari in locuinta dvs.

La pachet o sa primiti si doua telecomenzi din care puteti controla si seta alarma. Este recomandat ca aceste telecomenzi sa fie purtate la chei pentru a le avea in permanenta la dvs. Doar din telecomanda se poate arma si dezarma sistemul.

Fiind un sistem simplu destinat familiilor, nu are functie de delay. Ceea ce inseamna ca nu puteti seta un timp pentru a putea dezarma alarma cand ajungeti acasa. Trebuie sa o opriti pana sa intrati in locuinta folosind telecomanda. Acest lucru este benefic in cazul in care un hot ar putea patrunde in locuinta. Neavand un delay de cateva secunde, chiar si de 1 minut in unele cazuri, alarma se declanseaza imediat cand s-a deschis usa.

Cerber R13Y este o solutie ieftina care va poate proteja de hoti intr-un mod foarte simplu si eficient. O puteti achizitionat de la Skut.ro la pretul de 299 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.