Galaxy Note 8 a fost lansat. Acesta este primul smartphone Samsung cu sistem dual-camera şi 6 GB memorie RAM

0
418
NEW YORK, NY - MARCH 29: A view of the new Samsung Galaxy S8 at its Samsung launch event, March 29, 2017 in New York City. Following the recall and discontinuation of the Samsung Galaxy Note 7, the Galaxy S8 is the new flagship smartphone for Samsung. Drew Angerer/Getty Images/AFP

Samsung a lansat astăzi Galaxy Note 8, phablet-ul său vârf de gamă. Terminalul include obişnuitul stylus S-Pen, care este mai precis şi mai sensibil decât cel de pe modelul Note anterior. Designul este similar cu cel al seriei Galaxy S8, fiind bazat pe un ecran cu margini foarte înguste şi display cu colţuri rotunjite.

Galaxy Note 8 dispune de un ecran cu diagonala de 6,3 inci (rezoluţie 1.440 x 2.960 pixeli) curbat pe ambele laturi şi aspect 18,5:9. Mai mult, smartphone-ul rulează Android 7.1.1, are capacitate de stocare internă de 64 GB, baterie de 3.300 mAh şi 6 GB memorie RAM – o premieră pentru un smartphone Samsung.

Acesta este şi primul model de telefon al companiei cu sistem dual-camera. Modulul secundar (teleobiectivul) de cameră oferă zoom optic 2X. Galaxy Note 8 este primul smartphone care dispune de stabilizare optică pentru ambele camere de pe spate. Compania a prezentat funcţia Live Focus pentru cameră, care este asemănătoare cu modul Portret de pe iPhone 7 Plus. Fundalul este estompat pentru ca focusul să fie pe subiect. Totuşi, funcţia Samsung este superioară celei de pe iPhone 7 Plus, deoarece permite modificarea intensităţii fundalului. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 8 MP.

O altă funcţie interesantă este App Pair, care permite lansarea simultană de pe panoul Edge, printr-o singură apăsare pe ecran, a două aplicaţii în mod multi-fereastră.

Galaxy Note 8 beneficiază de trei metode biometrice de securitate: scanner pentru iris, senzor de amprentă şi recunoaştere facială. Mai mult, terminalul dispune de rezistenţă la apă şi praf (certificareIP68) şi funcţie de încărcare wireless.

Din fericire pentru mulţi utilizatori, jack-ul audio universal de 3,5 mm este prezent pe telefon. În cutie sunt livrate şi căşti AKG, la fel ca cele furnizate cu seria Galaxy S8.

Note 8 va include chipset Exynos 8895 în versiunile vândute în afara Statelor Unite şi Snapdragon 835 pe teritoriul Americii.

Utilizatorii din România care fac precomandă pentru noul Galaxy Note 8 la partenerii Samsung vor primi cadou un dispozitiv Samsung DeX.

Galaxy Note 8 – caracteristici tehnice:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.