Punctele vulnerabile ale maşinilor diesel

Cele mai sensibile piese la o maşină pe motorină

0
481

~Top cinci piese de care trebuie să ai grijă la o maşină diesel~

Image result for masini diesel mazda

Faci parte dintre şoferii care conduc o maşină diesel? Motorul diesel este unul durabil, astfel că te vei bucura de experienţe plăcute cu maşina, timp îndelungat. Cu toate acestea, trebuie să ştii care sunt piesele auto ale unui motor diesel de care trebuie să ai grija în mod special.

Întâi de toate, să vorbim puţin despre motorul diesel

Motorul diesel este mai economic şi care promite o durată de viaţă destul de mare. Ce deosebeşte acest motor de cel pe benzină este faptul că demonstrează performanţe crescute în afara oraşului, atunci când, de regula, circuli cu o viteza mai crescută.

Este important de ştiut faptul ca piesele motorului se află în strânsă legătura, iar daca una dintre acestea se defectează şi celelalte vor avea probleme.

1. Turbina

Turbină ajută motorul să aibă o putere mai mare, o accelerare rapidă şi un consum de combustibil scăzut. Tot ea este cea care reduce emisiile poluante. Insa, trebuie tinut cont de faptul ca turbina se defecteaza cand nu mai este lubrifiata. Cateva dovezi clare ca turbina prezinta uzuri sunt urmatoarele: lipsa de putere, fum negru, precum si un zgomot ciudat in momentul accelerarii.

Image result for turbina

2. Filtru combustibil

Acesta este un dispozitiv indispensabil automobilului, care asigura filtrarea combustibilului ce ajunge in motor. Nefiind curat, impurităţile vor pătrunde în motor şi în injectoare şi vor afecta funcţionarea acestora.

Consecinţele unui filtru de combustibil infundat sunt destul de neplăcute pentru funcţionarea automobilului, ajungându-se chiar la oprirea motorului. Dacă filtrul de combustibil nu a fost schimbat la timp şi este înfundat, masina poate avea probleme de funcţionare.

Printre acestea amintim pornirea greoaie a motorului, pierderea bruscă din putere, apariţia unor oscilaţii la relanti, oprirea inopinată a motorului sau rateuri. Dacă aceste semne apar în cazul maşinii tale, este clar că filtrul de combustibil trebuie să fie schimbat.

Pentru ca o maşina să fie performantă este indicat să aibă mereu combustibilul filtrat. Este, totodată, recomandat ca acesta să fie schimbat după un rulaj de 30.000 km întrucât atunci sunt şanse destul de mari că filtrul să devină îmbâcsit.

Image result for filtru de combustibil

3. Injectoarele

Componentele care se ocupă cu injectarea carburantului în motor sunt injectoarele, iar un autovehicul cu injectoarele uzate nu va mai funcţiona în parametri optimi, asta e clar.

Dacă aceste piese vor prezenta defecţiuni, vei recunoaşte acest lucru după semne precum: accelerare slabă, un mers greoi şi o putere scazută a motorului. Prezenta acestor semne te va trimite la un service auto pentru a le remedia.

Injectoarele uzate se înlocuiesc, iar pentru a evita uzura acestora este indicat sa fie curatate periodic. Astfel, pentru a-l curata intr-un mod corect iti recomandam sa apelezi la un service auto pentru ca specialistii vor face exact ceea ce trebuie.

Related image

4. Filtrul de particule

Acest dispozitiv filtreaza particulele de carbon şi cenuşă situate pe evacuarea motorului. Cum filtrează acesta particulele? Ei bine, le divizeaza în particule mai mici. După parcurgerea unui anumit număr de kilometri, acesta are nevoie de regnerare, proces care se va realiza într-un service auto. De remarcat este faptul că un filtru de particule înfundat se va reflecta intr-un motor cu putere scazuta care va putea defecta si alte piese auto, precum turbina.

Related image

5. Bujii incandescente

Bujiile incadescente ajută la pornirea motorului. Stilul de a conduce al şoferului şi distanţele lungi parcurse cu maşina sunt factori care pot influenţa deteriorarea bujiilor.

De regulă, schimbul acestora este recomandat atunci când au fost parcurşi 60.000 km. Însă, dacă apar anumite semne ce indică apariţia unor defecţiuni mai devreme, este recomandat să nu mai stai pe gânduri şi să faci o vizita la un service auto.

Este vorba despre probleme precum: pornirea grea a motorului, consum crescut de combustibil, apariţia fumului de culoare închisă pe ţeava de eşapament, întreruperi in sarcina in momentul schimbarii vitezei.

Image result for bujii incandescente

În bord, un martor aprins te va atentiona ca sunt probleme cu aceste piese auto. Si tine cont de faptul ca daca acestea nu se vor schimba la timp, vor fi afectate si alte piese auto.

Tu ce tip de motorizare folosesti?

Asteptam comentarii la acest subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.