Elon Musk vrea să lanseze o Tesla ”de buget” în viitorul apropiat

0
390

Mașinile electrice ar putea fi mai populare, dacă prețurile n-ar fi atât de prohibitive. Elon Musk pare că ar vrea să rezolve cumva problema asta, cel puțin când vine vorba de Tesla.

Toată lumea visează la mașini electrice, dar automobilele de acest fel încă lipsesc de pe străzi, mai ales în țări precum România. Poate că la noi am putea adăuga și lipsa infrastructurii (stații de încărcare), care va mai dura ceva până să fie rezolvată, dar prețurile mașinilor sunt, totuși, cea mai mare problemă.

Comparativ cu mașinile obișnuite, cele electrice sunt destul de scumpe, iar asta îi ține departe pe potențialii clienți. Elon Musk e conștient de prețurile prohibitive ale mașinilor de acest fel și a încercat să rezolve problema cu Tesla Model 3, care costă vreo 35.000 de dolari. Deși e o mașină accesibilă în comparație cu altele, prețul rămâne unul destul de mare.

Din fericire pentru cei interesați, compania ar avea de gând să lanseze un model chiar și mai accesibil decât Model 3. În cadrul unui interviu cu Marques Brownlee, Elon Musk a fost întrebat dacă există planuri pentru un astfel de automobil.

Conform lui Musk, în următorii trei ani, Tesla ar trebui să fie capabilă să ofere un vehicul care să coste cel mult 25.000 de dolari. Firește, Elon Musk nu a făcut vreo promisiune în acest sens, dar e important că și-a împărtășit viziunea despre această idee. Probabil cea mai mare problemă a dezvoltării mașinii este legată de costurile de producție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.